Változásbejelentő Blog

Ismét változás a kukás cégek piacán

2017. március 27. - peter.szabo

Ma még országosan 109 hulladékszállító közszolgáltató társaság működik, de ez a nagyobb hatékonyság reményében megváltozni látszik, ugyanis regionális konzorciumokba szerveződnek.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV) származó információk szerint a terület átalakulása miatt régiónként csak egy-egy kukáscég üzemel majd. Az új rendszernek április elejére kellene működnie, de régiónként természetesen lehetnek eltérések a folyamat gyorsaságában a hatósági, engedélyezési és cégbírósági eljárásoktól függően.

Az önkormányzatok hatáskörébe fog tartozni a régiók kijelölése és ezen konzorciumok létrehozása, de a műszaki paramétereket az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv (OHKT) előírásai fogják meghatározni.

Az átszervezés célja többek között a rezsicsökkentés megőrzése mellett a gazdaságosság növelése, a régiónkénti egységben tartás és a hulladék-újrahasznosítás arányának növelése.

Ne feledd, közműátírásaidat és adatváltozás bejelentéseidet online is elintézheted a változásbejelentő.hu oldalon!

Forrás: Világgazdaság

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr3712364285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása