Változásbejelentő Blog

Szeretnél biztosra menni a közműátírásánál?

Kérhetsz nullás igazolást az eladótól!

2016. december 07. - peter.szabo

Amikor már túl vagy az ingatlan megvásárlásán, jöhet a különféle szolgáltatók felé történő közműátírás kezdeményezése. Jó, ha erre már a birtokbaadás közeledtével elkezdesz készülni, hiszen ilyenkor még a másik féltől könnyebben beszerezheted az ügyintézéshez szükséges dokumentumokat.

A birtokbaadás után számolnod kell azzal, hogy innentől a te kötelességed az ingatlan terheit viselni. Hogy mikor is jön el ez az időpont, az jellemzően szerepel az adásvételi szerződésben, és általában a teljes vételár rendezéséhez kötik. Ilyenkor készül el az átadás-átvételi jegyzőkönyv, amelyben rögzítésre kerül a közüzemi mérőórák állása és minden olyan tényező, ami fontos lehet.

Elengedhetetlen, hogy előre tisztázd az előző tulajdonossal, hogy van-e felhalmozott tartozás az ingatlanon, ezzel ugyanis a váratlan kellemetlenségektől is megkímélheted magad. Javasold az eladónak, hogy kérjen ún. nullás igazolásokat a közműszolgáltatóktól, amelyekből jól látható a díjrendezettség.

Ha vannak nullás igazolásaid, valószínűleg a feldolgozási idő is megrövidül a szolgáltatóknál, közműátírásaidat pedig online is elintézheted a változásbejelentő.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr3012025067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása