Változásbejelentő Blog

Dübörög az építkezési láz

A régiók között még mindig hatalmas eltérések mutatkoznak

2017. április 17. - peter.szabo

A 2013-as mélyponthoz képest tavaly 70 százalékkal több új ingatlan jelent meg a piacon, azonban a valódi lakásátadási boom idén nyártól, illetve a következő 1–2 évben várható.

Az eltérések nem csak a lakásárak, hanem az építkezési kedv tekintetében is szembetűnőek. Míg Budapesten, a nyugat-dunántúli megyékben és a Balaton-parton sorra épülnek a kisebb-nagyobb társasházak, addig Kelet-Magyarországon kevésbé lelkesek a befektetők  derült a legfrissebb ingatlanpiaci felmérésekből.

A hatalmas budapesti kereslet mértékét jól mutatja, hogy a piacon megjelenő egyre több lakás ellenére a négyzetméterárak is folyamatosan emelkednek.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a lakások jellemzőit tekintve elmondható, hogy a kisebb, de több szobával rendelkező lakások a legkelendőbbek. Ezeket a lakásokat ugyanis a gyermekes családok – a CSOK-hoz kötődően -, valamint a leendő bérbeadók egyaránt előszeretettel keresik a piacon.

A jövő évi átadással tervezett lakások száma meghaladja a 6 ezer darabot, mely még az idei évre ígért mennyiséget is felülmúlja.

Ha lakást vásárolsz vagy bérelsz, keresd a változásbejelentő.hu egyszerű, gyors és olcsó online közműátírási és adatváltozás bejelentési szolgáltatásait!

Forrás: Világgazdaság

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr4112391151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása