Változásbejelentő Blog

Késve jöttek a szemétszállítási számlák

2016. október 19. - peter.szabo

Elcsúszott a számlák kiállításával a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV), így többhavi szemétszállítási díjról kiállított számlát kaptak kézhez az ügyfelek október első napjaiban. A fél év alatt összegyűlt fizetendő részletekben is rendezhető, a csekk mértéke akár a húszezer forintot is megközelítheti. Eddig országosan 13-15 milliárd forint hátralék keletkezett.

Az NHKV-t a szemétszállítási díjak és a szolgáltatás minőségének egységesítése érdekében hozták létre. Ezzel az ügyfelek a szemétszállítási díjakat az állami szemétholdingnak fizetik.  A hulladékot továbbra is a korábbi hulladékszállító szolgáltató szállítja el, a számla kiállításáról viszont az NHKV-nek kell gondoskodnia, ő fogja a pénzt a szemétszállító cégeknek szétosztani.

Januártól várhatóan negyedéves elszámolás lesz a havi helyett, tehát akkor is ritkábban fognak postázni számlát, viszont magasabb összeggel. Az új rendszerrel a hulladékgazdálkodási díj változatlan marad, ugyanakkor a szelektív hulladékgyűjtési rendszer országos lefedettségének növekedése várható. Kérdések esetén továbbra is a közszolgáltatók ügyfélszolgálatainál lehet érdeklődni.

Ha költözöl vagy még nem írattad át a szemétszállítási szolgáltatást a nevedre, regisztrálj a www.változásbejelentő.hu oldalon, ahol pár kattintással elintézhető mindez. Ha pedig más közműveket is szeretnél átíratni, abban is a segítségedre lehetünk. Oldalunkon jelenleg országosan összesen több mint 100 közmű- telekommunikációs és pénztári szolgáltatónál jelentheted be a közmű- és adatváltozási ügyeidet – gyorsan, olcsón, online.

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr1811799261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása