Változásbejelentő Blog

Az ünnepek alatt sem maradnak gázszolgáltatás nélkül a tartozást felhalmozó ügyfelek

2016. december 28. - peter.szabo

A sárga csekkek folyton csak érkeznek és sokaknak nem kis problémát jelent a befizetésük. Amikor egy csekk rendezésével elcsúszol, a következő hónapban kettőt már általában még nehezebben tudsz kiegyenlíteni. Egyszer csak pedig már ott tartasz, úgy érzed, összecsaptak a hullámok a fejed felett.

2016.12.16. és 2017.01.06. között az E.on Energiaszolgáltató Kft., 2016.12.17. és 2017.01.09. között pedig a Főgáz Zrt. illetve az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató is önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállalt annak érdekében, hogy a lakossági ügyfelek és az úgynevezett védett fogyasztók otthonaiban a számlaelmaradások ellenére a karácsony és a szilveszter is nyugodt körülmények között telhessen. Tehát ha mondjuk akár 60 napon túli számlatartozásod van, akkor is biztosítja a szolgáltató az ellátást az ünnepi időszakban. Ha pedig továbbra is problémás a díjrendezés számodra, érdeklődj a szolgáltatódnál, milyen lehetőségeid vannak a díjfizetés könnyítésére, és milyen feltételekkel.

A felszólító levélben általában megtalálhatóak a védett fogyasztó státuszra vonatkozó információk. Védett fogyasztóvá válhatsz, ha szociálisan rászorulsz vagy fogyatékkal élsz. Ezt külön igényelned kell és az erre való jogosultságot dokumentumokkal szükséges alátámasztanod. A szociális rászorultságról a helyi önkormányzatnál kérhető igazolás, a fogyatékosságról pedig kezelőorvosod tud papírt kiállítani. Ha megállapítják a szociális rászorultságot, onnantól fizetési haladék, részletfizetési lehetőség és előre fizetős mérőóra is kérhető.

Amennyiben a szolgáltató engedélyezi a részletfizetést, fontos, hogy teljesítsd az előírt feltételeket. Egy évben egyszer kérhető részletfizetési lehetőség, viszont ehhez az igénylést megelőző időszakban rendes számlafizetőnek kell lenned. Az ügyintézéshez minden szolgáltató saját formanyomtatvánnyal rendelkezik.

Ne feledd, ha közműveket szeretnél átíratni vagy változtak a szerződéses és elérhetőségi adataid, a változásbejelentő.hu segítségével ezt is könnyen elintézheted, immáron országos szinten összesen több mint 100 közmű-, telekommunikációs és pénztári szolgáltató felé, rengeteg időt, pénzt és nem utolsó sorban bosszankodást megspórolva ezzel mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr6612067099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása