Változásbejelentő Blog

600 ezer ügyfélnek kell diktálnia

2015. december 15. - kappi

Januártól az E.ON Energiaszolgáltató Kft. egyetemes piacon kiszolgált földgázfogyasztó ügyfélkörét a Főgáz Zrt. veszi át. A szolgáltató arra kéri gázszolgáltatást igénybe vevő ügyfeleit, hogy decemberben diktálják be gázmérő állásukat.

A Főgáz január 1-jétől az E.ON több mint 600 ezer egyetemes szolgáltatásra jogosult földgázfelhasználóját veszi át. Számukra a 2016 januárjában elkészülő végszámlát becsült mérőállás alapján, 2015. december 31-i fordulónappal állítja ki az E.On. A pontos elszámolás érdekében, és hogy a becsült mérőállás minél inkább megközelítse az átadás időpontjának tényleges mérőállását, a szolgáltató azt kéri, hogy diktálós ügyfelei a megszokott módon és időben, míg részszámlás ügyfelei december 1-je és 31-e között rögzítsék mérőállásukat. Ezt az alábbi elérhetőségeken lehet megtenni:

E.ON elosztási területen vételező ügyfelek:

Online ügyfélszolgálaton: regisztrációt követően a www.eon.hu/ugyintezes oldalon a Mérőállás/mérőállás rögzítése menüpontban.

Vezetékes telefonról: a 06 80/ 210 211 ingyenes telefonszámon

SMS-ben: a 06 30/ 3444 999 telefonszámon

Magáz elosztási területen vételező ügyfelek:

Online: www.magaz.hu/meroallas-bejelentes/

Telefonon: a 06 40/ 200 752 telefonszámon

SMS-ben: a 06 30/ 2282 287 telefonszámon

A szolgáltatóváltást követően 2016. január 1-jétől a számlákkal, mérőállás bejelentéssel, ügyfélváltozással kapcsolatban már a Főgázt kell keresnie az érintetteknek, a korábbi E.ON által kibocsátott számlákkal, hátralékkal kapcsolatban ugyanakkor továbbra is az E.ON Ügyfélszolgálatnál kell érdeklődni.

Az E.ON, valamint a Magáz földgáz elosztási területen vételező fogyasztók továbbra is kapcsolatban maradnak az E.ON társaságcsoport és a Magáz munkatársaival, hiszen a területileg illetékes hálózati földgázelosztók továbbra is az E.ON helyi leányvállalatai, valamint a Magáz. Ők végzik többek között a hálózat karbantartását, fejlesztését, a hibaelhárítást, illetve a mérőórákhoz kapcsolódó egyéb feladatokat, mint például az éves mérőóra leolvasást és a mérőcserét is.

A régi és az új szolgáltató szorosan együttműködik az ügyfelekre vonatkozó adatok, információk átadásában. Az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolja, mérőcsere nem történik. Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyfeleinek egyetemes földgáz szolgáltatási szerződései automatikusan megszűnnek, míg az új szolgáltatóval a szerződés az átadás időpontjában a törvény erejénél fogva létrejön, ahhoz új szerződés megkötésére nincs szükség.

A szolgáltatóváltás nem érinti az E.ON csoport árampiaci ügyfeleit, valamint a gáz versenypiaci ügyfeleit sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr338171132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása