Változásbejelentő Blog

Levetem a nevedet!

2016. november 02. - peter.szabo

A legfrissebb adatok szerint 2015-ben Magyarországon több mint 20 ezer válás történt, ami több mint 5 százalékkal magasabb az előző évi számnál. A válás során a felek szabadon dönthetnek a házasság ideje alatt viselt nevük megváltoztatásáról, ami viszont ez esetben az okmányok cseréjével is jár. Míg házasságkötés esetén nem kell fizetni a névváltozást érintő okmánycseréért, addig ez a válással összefüggő névváltoztatásra már nem vonatkozik.

Ha változtatni szeretnél, az alábbi költségekkel kell számolnod:

  • A személyi igazolvány és a lakcímkártya cseréjéért 2016 eleje óta nem kell fizetni, ráadásul az új e-személyi már tartalmazza a TAJ és az adókártya adatait is.
  • A jogosítvány cseréje 4.000 ezer forintba kerül.
  • Az új forgalmi 6.000 forintos kiadást jelent.
  • Az útlevél cseréje 18-70 év között 5 évre 7.500 forintba, 10 évre pedig 14.000 forintba kerül.
  • A bankkártya csere díja bankonként és kártyatípusonként is változhat, ezért érdemes előre tájékozódni, de akár az 5.000 forintot is elérheti.

Ha már a kezedben vannak az új nevedre szóló okmányaid, keresd fel a változásbejelentő.hu oldalt, ami azért jött létre, hogy  mindenki számára egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye az ügyintézést az egyes szolgáltatók felé történő különböző adatváltozások bejelentésekor.

Az oldalon immáron országos szinten összesen több mint 100 közmű-, telekommunikációs és pénztári szolgáltató érhető el, akinél rengeteg időt, pénzt és nem utolsó sorban bosszankodást megspórolva indíthatod el online név- vagy címváltozási, illetve közműátírási ügyeidet!

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr9111790499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása