Változásbejelentő Blog

Mondj igent erre is!

Ma már nem csak az esküvőszervezést csinálhatjuk online

2016. augusztus 08. - peter.szabo

A modern dolgok nem csak a mindennapjaink részét képezik, belopták magukat az olyan különleges események közé is, mint a házasságkötés. Számos online szolgáltatás segíti már most is az előkészületeket, de nem szabad megfeledkeznünk az esküvő utáni teendőkről sem. A házasságkötést követően nem csak a családi állapotunk, hanem a nevünk és a címünk is megváltozhat, ami további ügyintézést igényel.

A 21. században az elektronikus világ az esküvőket sem hagyja érintetlenül. Saját weblapot szerkeszthetünk minden apró részlet rögzítésére, e-mail-ben küldhetünk ki meghívót a vendégeinknek, drónnal készíthetünk videót a szertartásról, feltölthetjük és megoszthatjuk szeretteinkkel a képeinket egy közös tárhelyen, vagy éppen online szerkeszthetjük meg a fotókönyvünket – csak hogy egy pár példát hozzunk a legnépszerűbb lehetőségekre.

A házasságkötés rengeteg előkészülettel és stresszel jár, de nem szabad megfeledkeznünk az esküvő utáni teendőinkről sem, amelyekben szintén számos ügyes és okos elektronikus megoldás a segítségünkre lehet, hogy megkönnyítsék az életünket.

A statisztikai adatok szerint az elmúlt években folyamatosan nőtt a házasságkötések száma, tavaly már több mint 45 ezren mondták ki a boldogító igent. Saját felmérésünk alapján 10-ből 9 feleség és 100-ból 3 férj vált nevet a nagy nap után. A házasságkötést követően a régi nevet tartalmazó személyes iratok érvénytelenné válnak, és meg kell újítani őket. De nem csak házasságkötéskor változhat a nevünk, évente átlagosan 20 ezer pár válik el, vagyis itt is gondolnunk kell az esetleges további ügyintézésre.

Az esküvőt követően nem csak a nevünk, hanem a címünk is változhat, hiszen az ifjú párok jelentős része közös életét egy új közös lakásba vagy egymáshoz költözve kezdi el. Saját felmérésünk alapján a párok 50%-ánál a házasságkötés költözéssel is jár, vagyis be kell jelentkezni az új címre, ami megint csak további ügyintézést igényel. Továbbá saját lakás, de akár bérlet esetén is, ha a bérbeadó így kívánja, át kell íratnunk a nevünkre az egyes szolgáltatóknál a különböző közműveket is.

Ha már a kezünkben vannak az új nevünkre és címünkre kiállított új okmányaink, keressük fel a változásbejelentő.hu oldalt, ami azért jött létre, hogy  mindenki számára egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye az ügyintézést az egyes szolgáltatók felé történő különböző változások bejelentésekor.

Az oldalon immáron több mint 100 szolgáltató érhető el, akinél rengeteg időt, pénzt és nem utolsó sorban bosszankodást megspórolva indíthatjuk el online név- vagy címváltozási, illetve közműátírási ügyeinket – ahogyan az Édes Élet sztárja, Berki Krisztián is megmondta, olyan gyorsan, mint egy Forma 1-es kerékcsere!

Ha esetleg nem te szeretnél saját magadnak ilyen ügyeket intézni, de a rokonaid, barátaid vagy ismerőseid körében tudsz olyat, akit érint, egy egyszerű meghatalmazás segítségével akár te is elintézheted helyettük, amíg ők éppen a mézesheteiket töltik egy távoli egzotikus szigeten, vagy megajándékozhatod őket egy előre megvásárolható kedvezménykuponnal is, hogy a szabadidejüket ne sorban állással, hanem egymással tölthessék!

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr688955142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása