Változásbejelentő Blog

Közmű ügyintézés bonyodalmak nélkül

2016. augusztus 25. - peter.szabo

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy villany-, gáz-, víz- vagy más közüzemi szolgáltatónál sürgősen ügyet kellett volna intéznie, ráadásul mindezt személyesen próbálta megtenni, de valamiért ez mégsem sikerült.

Összegyűjtöttünk pár gyakori esetet, amelyeket könnyen elkerülhetünk, hacsak nem akarunk sokat bosszankodni az el nem intézett ügyek, de még inkább a kidobott idő miatt.

  1. Nincs nyitva vagy elköltözött az ügyfélszolgálati iroda

Nem kis bosszúságot tud okozni, ha előzetesen a szolgáltatók honlapján tájékozódunk a nyitva tartást illetően, szabadságot veszünk ki és a nyakunkba vesszük a várost, hogy eljussunk a kitűzött helyre, ott viszont egy „Zárva” vagy „Elköltöztünk” tábla fogad minket, és kezdhetünk mindent elölről.

  1. Nem naprakészek a kitöltendő űrlapok

Ugyancsak további vesződséggel jár, ha a gondos felkészülés ellenére is csak az ügyfélszolgálaton derül ki, hogy a szolgáltató honlapjáról letöltött nyomtatvány, amit az ügyintézéshez be kell nyújtanunk, elavult vagy a kitöltésére vonatkozóan olyan félrevezető információk vannak, aminek az lesz a vége, hogy újra ki kell töltenünk a nyomtatványt, és megint állhatunk be szitkozódva a kígyózó sor végére.

  1. Valamilyen dokumentum lemaradt

Még ha alaposan utána is járunk, pontosan milyen dokumentumokat kell magunkkal vinnünk, óhatatlanul előfordul, hogy valami mégis lemarad, mert egyszerűen csak elfelejtettük magunkkal vinni vagy nem szerepelt a szolgáltató honlapján található tájékoztatóban, és csak a helyszínen derül ki, hogy arra is szükség lett volna, így megint csak mehetünk vissza újra.

  1. Nincs meghatalmazás

Sokszor előfordul, hogy nem saját magunknak, hanem valamelyik családtagunknak, barátunknak vagy ismerősünknek szeretnénk ügyet intézni, de nem tájékozódunk kellő alapossággal és megfeledkezünk arról, hogy ez esetben attól a személytől, akinek az ügyében szeretnénk eljárni, bizony egy meghatalmazásra lesz szükségünk.

Ha szeretnénk mindezt elkerülni és biztosra menni, válasszuk a változásbejelentő.hu szolgáltatásait, amelyekkel gyorsan, olcsón, online intézhetjük ügyeinket a nap 24 órájában!

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr2011650940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása