Változásbejelentő Blog

Megmenekült 15 ezer fogyasztó

2016. január 25. - kappi

Három szolgáltató veszi át az ellehetetlenült Energetikai Központ Zrt. közel 15 ezer ügyfelét.

Anyagi okok miatt az alternatív lakossági áramszolgáltatóként működő Energetikai Központ Zrt. február 1-jétől nem tudja ellátni áramkereskedői feladatait, és erről tájékoztatta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt (MEKH). A szervezet önkéntes kötelezettségvállalásra várt ajánlatot az áramcégektől, hogy a közel 15 ezer háztartási felhasználó áramellátása zavartalan maradjon.

A MEKH döntése szerint az ELMŰ Hálózati Kft. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft. szolgáltatási területén lévő 10. 724 fogyasztó ellátását az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-nek kell biztosítania februártól.

Az E.ON-csoport önkéntesen jelentkezett a szolgáltatási területén, jellemzően az Észak-Dunántúlon élő Energia Központ Zrt.-ügyfelek ellátására, így további 3.696 fogyasztó ellátása kerül biztonságba. Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. is átveszi az elosztói működési területén található 116 ügyfelet.

Az Energetikai Központ Zrt. eddigi fogyasztóinak nincs teendőjük a szolgáltatóváltással kapcsolatban, a mérőórák leolvasását a területi elosztók végzik majd. Az átadás-átvétel folyamatát a MEKH ellenőrzi, a fogyasztók ellátása végig garantált lesz.

A magyar piacon 2011-ben megjelent és kedvezményeket kínáló Energetikai Központ Zrt. megszűnése után így már csak a Magyar Telekom marad alternatív lakossági áramszolgáltatóként.

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr748312982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása