Változásbejelentő Blog

Elindult a fűtésszezon

Óvd a pénztárcádat és az egészségedet!

2016. október 12. - peter.szabo

Bár hivatalosan csak október 15-től kezdődött meg a fűtési szezon, a korán érkezett hideg idő miatt azok közül, akik nem távfűtéses lakásban laknak, sokan már korábban elkezdtek fűteni.

Idén történt néhány változás, így a korábbiaktól eltérően 2016. július 1-től a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezeti egysége szolgáltat a lakossági ügyfeleknél több megyében, valamint egyes megyék bizonyos területein. A kéményseprők előzetesen írásban értesítenek minden érintettet a kéményellenőrzés időpontjáról. A kötelező ellenőrzés díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kéményseprők által felkínált első két időpont valamelyikét választod.

Mindenképpen ajánlott időt szakítani egy nagyobb ellenőrzésre, hiszen kéménydugulás esetén az égéstermék könnyen visszaáramolhat, a tüzelő- és fűtőberendezés tönkremehet, a lakásba visszajutó gázok pedig még kis mennyiségben is nagy kockázatot jelenthetnek az ott lakókra, ráadásul a helytelenül bekötött eszközök nagy valószínűséggel hamarabb is fognak tönkre menni, ami jelentősebb kiadással is járhat.

Ugyanakkor nagyon vigyázz, kit engedsz be a lakásodba, nehogy megpróbáljanak becsapni, mivel a kéményseprők a helyszínen nem kérhetnek és nem is vehetnek át pénzt tőled!

Ha költöztél vagy változtak a személyes és elérhetőségi adataid, a www.változásbejelentő.hu oldalon elérhető immáron országosan összesen több mint 100 szolgáltató - köztük a szolgáltató listában elérhető kéményseprő cégek – felé indíthatod el közmű- vagy egyéb adatváltozási ügyedet – gyorsan, olcsón, online.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr9211790581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása