Változásbejelentő Blog

Nem csak a fűtésszámláddal, hanem a szabadidőddel is spórolhatsz!

2016. október 26. - peter.szabo

Elkezdődött a fűtésszezon, amikor is a háztartások rezsijének mintegy háromnegyedét a fűtésszámla teszi ki. Felmérések és szakértők szerint ennek általánosságban az az oka, hogy az épületek energiahatékonysága nem megfelelő. Ilyenkor lehet szükség például hőszigetelésre, nyílászárócserére vagy gépészeti felújításokra, azonban ezek beruházás igényesek, így érdemes előre gondolkoznod és még időben elkezdeni félretenni erre a célra is.

A modernizáláson túlmenően azonban egy kis odafigyeléssel máshogyan is takarékoskodhatsz. Érdemes például átgondolni, milyen hőfok szükséges a különféle helyiségekben és ennek megfelelően szabályozni azt, mivel nem ugyanaz az ideális hőmérséklet a nappaliban, a hálóban, a konyhában vagy éppen a fürdőszobában. Illetve sokat megtakaríthatsz azzal is, ha nem egy szál pólóban ülsz otthon, hanem magadra kapsz egy pulóvert.

A számlával úgyis spórolhatsz, ha a különféle közműszolgáltatóknak rendszeresen bejelented az óraállásokat, így mindig csak a tényleges fogyasztás díját kell rendezned, és nem az átalányt.

Az óraállásokat ugyan még nem jelentheted be a www.változásbejelentő.hu oldalon keresztül, de ha költöztél vagy változtak a személyes és elérhetőségi adataid, rengeteg időt, pénzt és nem utolsó sorban bosszankodást megspórolva, immáron országos szinten több mint 100 szolgáltató felé indíthatod el közmű- vagy egyéb adatváltozási ügyedet – gyorsan, olcsón, online.

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr6711790303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása