Változásbejelentő Blog

Októbertől a Főgáz átveszi a Tigáz lakossági ügyfeleit

Mutatjuk, mire kell figyelni!

2016. szeptember 19. - peter.szabo

2016. október 1-től a Tigáz lakossági ügyfelei is a Főgázhoz kerülnek, ugyanis Magyarországon egyedüliként a Főgáznak van engedélye arra vonatkozóan, hogy az egész országban biztosítsa a földgáz egyetemes szolgáltatást az Első Nemzeti Közműszolgáltató szakmai irányításával. 

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal döntésének eredményeképpen a Tigáz lakossági földgázfogyasztóit a Főgáz veszi át, hasonlóan, mint ahogy az E.ON, a GDF Suez, illetve a Magyar Telekom esetében is történt korábban. A közel 1,2 millió embert ellátó Tigáz a budapesti, Pest megyei és az északkelet-magyarországi területeken már csak szeptember végéig szolgáltat.

Mint ahogyan a Tigáz honlapján is olvasható: az ügyfelek szerződéses adatainak cseréje a törvény által meghatározott feltételek alapján megy végbe a két szolgáltató között, tehát a fogyasztóknak külön intézkedniük nem szükséges. A Tigáz utolsó számláján szereplő mérőállásnak azonosnak kell lennie a Főgáz első számlájának mérőállásával. Ha tartozás áll fenn vagy esetleg visszakapcsoltatni szeretné az ügyfél a szolgáltatást, akkor a hátralékot a Tigáz felé kell még rendezni. Amennyiben a Tigáz végszámláján túlfizetés mutatkozik, úgy azt az elszámolást követő 8 napon belül visszatérítik.

A változást illetően a mérőórákat nem kell lecserélni, a területileg illetékes elosztó társaság ugyanaz marad. A mérőleolvasások rendje is változatlan lesz, mint ahogyan a földgáz ára is. A műszaki jellegű problémákat szintén ugyanott jelezhetik az ügyfelek, ahol eddig is.

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozasbejelento.blog.hu/api/trackback/id/tr9411705393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása